Quaresma: recuperar la vista….per descobrir, sentir i abraçar

Parròquies Sant Joaquim i Sant Jaume

…perquè anem massa de pressa…

Sí, anem massa de pressa. A vegades no tenim temps per a res i no ens adonem de les coses que succeeixen al nostre al voltant, del que passa a aquells que caminen amb nosaltres, de la vida… I se’ns passa tot volant. Així, és impossible adonar-nos dels signes de Déu en cada pas que donem, ni de què ens crida, ni de com intervé en la nostra vida a través de la vida dels altres. Anem massa de pressa. I ens hem apuntat al carro de la velocitat.

CARTELL QUARESMA 24

Sentit de la quaresma i dimecres de Cendra.

Reparar,…. recuperar la vista per veure, sentir i abraçar. Cal revisar la nostra mirada aquesta quaresma.

A poc a poc, anem perdent la nostra capacitat de veure, de sentir, d’abraçar. Estem cecs, som insensibles, no ens importen els altres o l’altre (total, amb salvar-me jo, que jo tingui, que jo estigui…) I actuem, sense voler-ho, com el fariseu o el sacerdot que baixaven camí de Jericó, incapaços de veure, tancats a la misericòrdia d’un Déu misericòrdia com el nostre. Necessitem, en aquesta circumstància, alguna cosa més…necessitem reparar.

Per això, aquesta quaresma, ens proposarem actuar com el Bon Samarità. I fer-ho en dos dels seus gestos: parar-se i reparar les ferides. No serà una tasca fàcil, però volem omplir-la de petits compromisos que ens ajudin. Aquesta quaresma em d’ajudar-nos a comprendre que necessitem frenar i parar la nostra vida, posar-la en mode “pause” de tant en tant, per a prendre aire, escoltar, i, després, posar-nos a la feina i actuar. Aturem la nostra vida i sanem les ferides de l’altre!

Comparteix per les xarxes socials

Notícies relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed