Homenatge a Agustí Viñas

Arxiprestat Santa Coloma de Gramenet, General

El  26 d’abril, en l’acte del dia de les Esquadres, van fer un homenatge a l’Agustí reconeixent tota la tasca social realitzada a santa Coloma. Va ser un acte senzill i emotiu. A continuació us posem la presentació que van fer d’ell:

Des de fa uns 30 anys que forma part de la vida de molta gent de Santa coloma de Gramenet, del seu teixit associatiu, participant en diferents projectes propis (impulsats per ell o per la parròquia que animava) o aliens. Sempre creant xarxa comunitària involucrant a l’administració, a les fundacions i entitats privades, AA.VV., a l’Església, a particulars,…en la recerca del bé comú.

El seu propòsit sempre ha estat realitzar accions d’acollida i de foment de relacions interculturals en el territori amb una doble visió:

Superar relacions de conflictivitat latent i coexistència per assolir una convivència intercultural plena.

I, en segon lloc, entenent que no és possible una bona convivència ni el ple exercici de la ciutadania des de situacions de pobresa i de desigualtats socials, polítiques o econòmiques de cap ésser humà amb independència del seu origen, cultura, ètnia, nacionalitat o religió.

En aquests anys de vida a santa Coloma ha estat l’impulsor de diferents projectes amb una clara finalitat integradora i potenciadora de la convivència i el creixement equitatiu, igualitari i just de la nostra gent de Santa Coloma. Justament aquest any es celebra els 20 anys de la “fundació integramenet” que neix justament per respondre als reptes que plantejava la presència de tanta gent nouvinguda a Santa Coloma.

Van crear conjuntament amb l’ajuntament el projecte “intervenció comunitària intercultural”, projecte revolucionari llavors i avançat al seu temps.

Home dialogant, intel.ligent,  tolerant i obert ha estat un element actiu del diàleg interreligiós a Santa Coloma, creant també la taula de diàleg interreligiós. Tant es així que degut als conflictes que es van generar amb la comunitat musulmana pels atemptats de Madrid del 2004, va ser un mediador del conflicte, conjuntament amb l’Iman.

Home de cor gran i caritatiu en la recerca de recursos econòmics i humans per a persones i entitats quan semblaven que totes les portes es tancaven. Si les assistentes socials no trobaven habitació per un cas molt urgent trucaven a Agustí i solucionaven el problema….si durant la pandèmia Càritas necessitava recursos econòmics per atendre la gran quantitat de famílies degut a la crisis econòmica desencadenada, trucaves a Agustí i apareixen els recursos…

Mai un no per resposta, sempre una paraula justa i escaient. Sempre a punt per fer el bé i construir un futur millor creient en la bondat de la persona, promovent el treball comunitari.

Qui no coneix a l’Agustí? Qui no ha quedat trasbalsat pel seu gran cor i el seu saber fer ple de bondat?

Deixeu-me acabar amb un fragment d’un poema de Martí i Pol… “Tot en l’amor s’emplena de sentit. La força renovada d’aquest cor tan malmenat per la vida, d’on surt sinó del seu immens cabal d’amor?” . En aquests temps que vivim necessitem testimonis que viuen des de l’amor, i l’Agustí n’és un.

I des d’aquí el nostre agraïment també als Mossos pel seu reconeixement i per la tasca realitzada. Especialment a la Manoli i al Jose Luis. Gràcies!!

Comparteix per les xarxes socials

Notícies relacionades

4 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed